Pragos auto s.r.o. - pragos,škoda,veterán,veteráni,veterány,auta,renovace

Domů
VETERÁNI ŠKODA
 

CYRIL & METODĚJ - tip na vycházku


Kdo neodjíždí na chalupy apod. a umí s chutí tématicky prožít a uctít svátek a obohatit si duši (jak by mělo být samozřejmostí), může se zúčastnit např. těchto dvou vycházek :

CYRIL A METODĚJ = 863 za vlády knížete Rastislava přinesli Cyril a Metoděj ze Soluně na naše území křesťanství a další základy slovanské vzdělanosti.

5.7. čt  :


CHRÁM SV. CYRILA A METODĚJE V RESSLOVĚ ULICI, Praha 2.
Dřívekostel sv. Karla Boromejského, od roku 1934  katedrální chrám sv. Cyrila a Metoděje Pravoslavné církve v českých zemích. Prohlídka kostela, seznámení s dějinami pravoslavné církve na našem území, návštěva Národního památníku hrdinů heydrichiády a projekce dokumentárního filmu o účastnících atentátu na říšského protektora R. Heydricha. 11:30 kostel sv.Cyrila a Metoděje - Resslova 9a, P2.   

KOSTEL SV.
CYRILA A METODĚJE V KARLÍNĚ. Vzpoměňte s námi „bratry ze Soluně”, kteří na naše území přišli jako byzantští  misionáři a přinesli s sebou nové písmo – hlaholici. Karlínský kostel zasvěcený těmto věrozvěstům nám otevře své dveře a budeme mít příležitost prohlédnout si interiér kostela postaveného v polovině 19. století za podpory panovníka a Katolické jednoty, která na tento úmysl vyhlásila sbírku.  16:00 vchod do kostela na Karlínském nám.,P8 (zastávka tram.8,24 „Karlínské nám.".  


JAN HUS   6.7. pá  =  1415 byl v Německu upálen pro své názory jeden z nejvýznamnějších českých reformátorů, myslitelů a kazatelů mistr Jan Hus. Předběhl dějiny světa o staletí.  Katolíkům na lež nepřistoupil ani za cenu života.  Za propagaci a rozvoj reformace byl již dříve papežem Janem XXIII. uvržel do klatby.

Nenašel jsem žádou akci k oslavě !!!  Betlémská kaple, Praha 1 = kromě ekumenické mše - žádný program !!!  No comment,  nedůstojné webstránky jen pod ČVUT.  J.Hus by žasnul nad ubohostí potomků na akademické půdě.... 

V.Vaněček

PRAGOS
Na Strži 35
Praha 4 - 14000
Česká Republika
Návštěvy prosíme po email přípravě!