Pragos auto s.r.o. - pragos,škoda,veterán,veteráni,veterány,auta,renovace

Domů
VETERÁNI ŠKODA
 

2015 - KONEC KŘEČČÍCH KOLEČEK


2015 - KONEC KŘEČČÍCH KOLEČEK, do nichž jsme vlezli po 1989 
 
1990 JSME ODVRHLI SVÉ "DOMOVY" a ODEŠLI Z NICH za pokřiku "každý se postará o sebe" , "vše co bylo je nanic" , "nic nás neomezí" , "špinavé prachy neexistují" ,  apod. pomateniny. Ani jsme se neotočili a z domovů utíkali do pustiny mimo civilizaci, do nového AREÁLU KŘEČČÍCH KOLEČEK vyrábějících nic. S nadšením vlezli do nich a 25 let točili, nevnímali, stárli, nemoudřeli, jen čučeli pod příčky pod nohama. Dostávali jsme od majitelů koleček krmivo za běhu a nežili, postupně tušili, že tu není něco v pořádku, ale ani ti neudřenější se neozvali !!! Z okolí koleček od přežraných duchaprázdných týpků jsme byli oblbováni, že to musíme vydržet. 

2013 - nikdo nečekal, že se konečně ta KOLEČKA ZADRHNOU - najednou odvracíme pohled od nohou a příček koleček a v šoku se díváme do okolí - jé, on je tady ještě nějaký jiný svět ? Aha, to jsme zapomněli, vždyť tam patříme, tam jsou i lidé a v dáli města a naši blízcí a svět jako kdysi ! Proboha co jsme tu léta dělali ? Je to psychicky těžké, většina má zmatek v hlavě, kouká, přemýšlí co dál, někteří se již rozhodli a vystoupili ze zadřeného kolečka, procházejí se kolem koleček a potkávají druhé. 
Přemýšlí jak žít dál, co dělat ? Loví v paměti a pomalinku se to vyjasňuje - byla to prostě taková doba, nebudeme to už rozebírat a chceme opět žít jako lidé. Ti již volní musí pomoci vylézajícím, poté na volné ploše se vzájemně přijmout a podržet (ne individualismus), mluvit (ne čučet), domluvit (ne kuňkat), a neodšmajdat do rohu areálu. Poté se domluví a nakopnou společně majitele koleček, resp. ty, co nestačili utéct na potápějící se jachty. Ti schopnější lidé pomáhají těm pomalejším, aby vše pochopili a následovali je.

Někteří již ví, že musí OPUSTIT AREÁL KŘEČČÍCH KOLEČEK, ale neví kam se vydat, někteří již ví, že VYDAT SE DOMŮ a někteří ví i KDE TO JE. Je to symbolická velká cesta pustinou měnící se v přírodu až k cicilizaci - DOJDOU DO SVÝCH MĚST A VESNIC - zde potkávají blízké buď ty, kteří nikdy neodešli nebo ty již dříve navrátivší. A těší se a věří, že se vrátí všichni. Obnovují společně domácnost, chod města a normálně žijí, je to úžasné. OPĚT ŽIJEME V NORMÁLNÍM SVĚTĚ. Jakoby se zasypal ten příkop uměle vykopaný po sametu oddělující nás a předky...
Každý může být v jiné etapě tohoto vývoje, pomáhejme si a mějme radost z tohoto vývoje...
PODSTATNÉ JE, ŽE TĚŽKOSTI DNEŠNÍ DOBY DOKAZUJÍ, ŽE JDEME DO NORMÁLNÍCH ŽIVOTŮ !!!
 
V.Vaněček
 
 
PRAGOS
Na Strži 35
Praha 4 - 14000
Česká Republika
Návštěvy prosíme po email přípravě!