Pragos auto s.r.o. - pragos,škoda,veterán,veteráni,veterány,auta,renovace

Domů
VETERÁNI ŠKODA
 

27.5. NOC KOSTELŮ - tak trochu jiný večer a noc


NOC KOSTELŮ - tak trochu jiný večer a noc.
Přihlášení se ke křesťanským hodnotám a duchovnu.


Stále více lidí z nás cítí, že je načase již přelaďovat z výkonu na hodnoty.   

Po celém světě lidé znají ten povznášející pocit, respekt a pokoru, že je možná i něco nad námi. K víře se v Česku doputuje často komplikovaně, chce to především nenechat se znechutit tou většinou nehostinných prázdných (lidmi i duchovně) zamčených kostelů s podivnými duchovními a jejich mentorováním.  Najít si ten správný a poznat tu sílu. A změnit si neděli na zvláštní jiný den v týdnu s  působivým až silně filosofickým inspirujícím kázáním, s léčivým zpěvem, milým prostředím a fajn lidmi…     


Výběr kostela a programu noci :



Moje tipy v Praze vhodné i pro děti  :
Praha 4  - Braník, Českobratrská Církev Evangelická      
Praha 11- Jižní Město, Komunitní centrum Matky Terezy
Praha 5  - Jinonice, kostel sv. Vavřince                         
Praha 8  - Kobylisy, kostel U Jákobova žebříku               
Praha 8  - Libeň, Husova kaple evangelického sboru
Praha 1  - Malá Strana, kostel Panny Marie Vítězné (ZDE JE SLAVNÉ PRAŽSKÉ JEZULÁTKO) 

Představení křesťanství

Noc kostelů nabízí možnost nezávazného přiblížení se a setkání s křesťanstvím. Je to noc plná lehkosti a nenucenosti a zároveň citlivosti a hloubky. Rozmanitost nabídky poskytuje mnoho možností, jak citlivě přiblížit křesťanství, církev, víru – a každý si může sám zvolit, do jaké míry se přiblíží. Smyslem je oslovit, nabízet, ale nevnucovat, a tímto způsobem zprostředkovat návštěvníkům pozitivní zkušenost v souvislosti s církví.


Prostor setkání

Noc kostelů vytváří prostor pro setkání. V atmosféře, kterou Noc kostelů vytváří, mají návštěvníci možnost setkat se s křesťanstvím prostřednictvím rozhovoru, hudby, umění, zážitku, …


Nízkoprahově

Noc kostelů je určena pro co nejširší veřejnost. Cílem je vytvořit „nízkoprahovou“ nabídku k setkání pro lidi, kteří stojí mimo církev či na okraji církve. Kulturní pozadí programu Noci kostelů, zpřístupnění běžně nepřístupných míst a atmosféra noci dávají příležitost oslovit co nejširší veřejnost.


Společenský a kulturní dosah

Vzbudit zájem o společenskou a kulturní hodnotu kostelů. Noc kostelů bude prezentovat kostely jako důležitou součást společenského života obyvatel a poukáže také na jejich kulturní hodnotu.


Přesah noci

Na Noc kostelů navazuje další nabídka. Noc kostelů nemá být jednorázovou akcí, která končí úderem půlnoci. Nabídka, prostřednictvím níž se křesťanství během Noci kostelů představí, poskytuje možnost celoroční návaznosti. Ti, kdo byli osloveni nabídkou Noci kostelů, by měli dostat další příležitost.

PRAGOS
Na Strži 35
Praha 4 - 14000
Česká Republika
Návštěvy prosíme po email přípravě!